Britain Prince Northern Ireland

Zien: Zo ziet de duurzame kledinglijn van prins Charles eruit

Wist je dat de Britse prins Charles ook gevoel heeft voor mode? Eerder werd hij al door de Britse Vogue geïnterviewd over zijn smaak, en nu heeft hij zijn eigen duurzame kledinglijn onthuld. De kledinglijn, die werd ontworpen door studenten uit het Verenigd Koninkrijk en Italië, werd deels gefinancierd door de liefdadigheidsinstelling van de prins.

De prins liet weten onder de indruk te zijn van de vaardigheden van de ontwerpers. “Ik ben enorm onder de indruk van de inzet, ideeën en de visie van de ambachtslieden uit het Verenigd Koninkrijk en Italië”, aldus de prins. “Hopelijk hebben zij hier dingen geleerd over duurzame benaderingen voor het ontwerpen en maken van kleding, die zij in hun verdere carrière kunnen toepassen.”

In totaal bestaat de luxe kledinglijn uit achttien kledingstukken, waarvan tien voor vrouwen en acht voor mannen. Overigens komen de hoge prijzen van de collectie de prins wel op commentaar te staan. Het goedkoopste item uit de collectie kost namelijk 395 pond (zo’n 438 euro), en het duurste 1295 pond (zo’n 1438 euro).

Daarmee sluit de lijn wel aan op de duurzame mindset van de prins. Hij gelooft zelf heilig in het motto “koop eenmaal, koop goed”. Hij koopt zelf kledingstukken van goede kwaliteit die hij lang kan dragen, vertelde hij in Vogue. Dat lijkt Charles nu ook te hebben doorgevoerd in zijn kledinglijn.

Image1
2020 11 13 1
2020 11 13 2
2020 11 13

LEES OOK:

Bijzonder: Dit koninklijke schilderij is gevonden!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.