Image 28

Zien: William en Kate bloedfanatiek tijdens tafeltennis-wedstrijdje

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben de donderdag doorgebracht in Wolverhampton. Volgens Britse media bezochten ze een paar projecten in het kader van de Mental Health Awareness Week. Die wordt gehouden om aandacht te vragen voor het welzijn van jongeren.

De royals hadden het zo te zien erg naar hun zin. Ze waren bloedfanatiek tijdens een potje tafeltennissen, voetballen en boogschieten. William en Kate begonnen de dag bij The Way Youth Zone, een organisatie die elke avond sport- en cultuuractiviteiten organiseert voor jongeren. Die kunnen ook terecht voor informatie en ondersteuning bij gezondheidsproblemen. Ook organiseert de organisatie workshops waarin de jongeren vaardigheden op kunnen doen voor als ze zelfstandig gaan wonen. Denk daarbij aan kookcursussen of het onderhouden van een groentetuin.

Verder spraken William en Kate met een groep HeadStart-ambassadeurs. HeadStart is een programma dat is ontworpen om de veerkracht en het emotionele welzijn van kinderen en jongeren te verbeteren door hen vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om de uitdagingen van het moderne leven aan te kunnen. Mental Health Awareness Week is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door de Mental Health Foundation. Het thema dit jaar is de rol die de natuur kan spelen bij het verbeteren van psychologisch welzijn. Vandaar dat William en Catherine ook een kijkje namen bij een project voor jongeren die meer willen weten over het verbouwen van groenten.

LEES OOK:

Harry over zijn leven: ‘‘Het is een mix tussen The Truman Show en een dierentuin’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Youtube @The Royal Family Channel.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen