Britain Royalty

Zien: Royal family voor het eerst herenigd sinds maart

William en Kate hebben een einde gemaakt aan hun treinreis door het Verenigd Koninkrijk. Hun laatste stop was bij Windsor Castle, waar ze een bezoekje brachten aan Queen Elizabeth. En dat werd tijd, want ze hebben elkaar een behoorlijke poos niet gezien!

Hoewel pins Philip afwezig was, waren prins Charles en Camilla, Edward en Sophie en prinses Anne ook van de partij. De familie genoot samen van verschillende kerstliedjes, gezongen door de Salvation Army Band. Deze bijeenkomst was de eerste keer dat de familie samenkwam sinds maart. Op 9 maart kwamen ze voor het laatst samen in Westminster Abbey in het kader van Commonwealth Day.

De Queen, gehuld in een feestelijk rood mantelpak, bedankte na afloop het muziekgezelschap van het Leger des Heils voor zijn optreden. Ze sprak samen met de andere royals met de vrijwilligers die zich tijdens de kerstperiode blijven inzetten voor kwetsbaren. Prins William en zijn vrouw Catherine stapten zondag aan boord van de koninklijke trein voor een driedaagse tour van ruim 2000 kilometer door Groot-Brittannië. De reis stond in het teken van de coronacrisis. Ze bezochten onder meer Schotland, Wales en Engeland en spraken met personeel van verzorgingshuizen, leerkrachten, schoolkinderen en vrijwilligers.

LEES OOK:

Mariah Carey heeft bijzondere wens voor royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.