Zegt Catherine bezoek Malta af?

Het nieuws van de tweede zwangerschap van de hertogin van Cambridge is maandag ongetwijfeld met enige schrik ontvangen op het eiland Malta. Daar wordt Catherine op 20 en 21 september verwacht voor de viering van de 50e verjaardag van de onafhankelijkheid. Het is het eerste solo-optreden van de hertogin en de mediabelangstelling is nu al enorm.

Kensington Palace echter, waar Catherine nu wordt behandeld voor de ernstige ochtendmisselijkheid waarmee haar zwangerschap gepaard gaat, heeft maandag gezegd dat haar publieke optredens van dag tot dag worden bekeken. Er zijn nog twee weken te gaan tot het bezoek aan Malta, maar dat is kort genoeg voor de Maltezen om zich zorgen te maken.

Zonder de komst van de hertogin is het verjaardagsfeest van de eilandstaat en vroegere Britse kolonie niet hetzelfde. Catherine had deze week ook een aantal publieke optredens op de agenda staan, zoals het bijwonen van het begin van de door prins Harry opgezette Invictus Games in Londen, maar ook daarover is nog geen beslissing genomen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen