Britain Royals Book

Zal Meghan’s meewerking aan biografie invloed hebben op rechtszaak?

Meghan heeft meegewerkt aan de veelbesproken biografie Finding Freedom over haar en haar man prins Harry. Dat melden Britse media op basis van rechtbankdocumenten. De hertogin van Sussex gaf een vriend toestemming om persoonlijke informatie te verstrekken aan de auteurs van het boek. Ze was bang dat het verhaal rondom haar vader Thomas Markle verkeerd werd opgeschreven en wilde daarom haar kant van het verhaal laten horen.

Het probleem is dat de medewerking van Meghan invloed kan hebben op de rechtszaak die ze aanspande tegen uitgeverij Associated Newpapers. De hertogin klaagde de uitgeverij aan omdat de krant Mail on Sunday vorig jaar februari een “vertrouwelijke, persoonlijke” handgeschreven brief aan haar vervreemde vader Thomas Markle publiceerde. De advocaten van de uitgeverij beweren dat Meghan haar eigen privacy heeft geschonden door details over haar leven te delen met de auteurs van Finding Freedom.

Het High Court in Londen stelde eerder al dat de biografie gebruikt mag worden in de zaak. Tot nu toe werd altijd al aangenomen dat Meghan en Harry op enige wijze meegewerkt hadden aan het boek. Zelf ontkenden ze dat echter. De rechtszaak zou eigenlijk op 11 januari van start gaan in Londen, maar die datum werd eind vorige maand verplaatst. Wanneer Meghan nu precies in de rechtbank wordt verwacht, is nog niet duidelijk.

LEES OOK:

BBC onderzoekt Diana’s interview over probleemhuwelijk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.