William

William wil praten over toekomst voetbal na Super League-drama

De Britse prins William is opgelucht dat de plannen voor een op te richten Super League in het voetbal van de baan lijken. De kleinzoon van koningin Elizabeth is erevoorzitter van voetbalbond FA en vindt het zaak om nu door te pakken.

“Ik ben blij dat de stem van de voetbalfans is gehoord”, schrijft William in een korte boodschap op Twitter. “Het is belangrijk dat we dit moment gebruiken om de toekomst van het spel veilig te stellen. Als erevoorzitter van de FA ga ik daar alles aan doen.” Eerder deze week deelde de hertog van Cambridge, die bekendstaat als supporter van de Engelse club Aston Villa, al zijn zorgen over het voornemen van twaalf grote clubs in Europa om een Super League op te richten. Intussen heeft een groot deel van deze clubs zich alweer teruggetrokken.

“De hele internationale voetballerij moet in deze moeilijke tijd meer dan ooit worden gesteund”, zei William toen. “De clubs hebben dat allemaal nodig, van de absolute top tot de laagste klassen. Fair play en samenwerking moeten daarbij vooropstaan. Dit is niet de juiste weg. Dit kan veel schade opleveren voor het door ons allen zo geliefde voetbalspel.”

LEES OOK:

Songfestivalorganisatie vereerd met bezoek Willem-Alexander

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen