William voert olifanten in China

Prins William is alleen woensdag nog in China. Op deze laatste dag bezocht de zoon van prins Charles onder meer een olifantenopvang in de provincie Yunnan, vlak bij de grens met Myanmar.

Hello! Magazine heeft foto's van de prins tijdens het bezoekje aan de olifanten op de website staan. Volgens het blad was William, die zich al tijden inzet tegen illegale stroperij, onder de indruk van de dieren. Hij mocht de olifanten wortels voeren. In het reservaat leven er zo'n 250. De prins ontmoette ook een aantal inwoners van een nabijgelegen plaats. Hij sprak met hen over hun leven met zoveel olifanten in de buurt.

Tegen het einde van de dag ging William ook nog langs bij de Botanische Tuinen van Xishuangbanna, waar hij een boom mocht planten. Bij de Botanische Tuinen hield William ook nog een toespraak, hierin sprak de prins over de illegale handel in wilde dieren en over illegale stroperij. De aandacht die William al tijden voor dit onderwerp vraagt, heeft hem in China al wat opgeleverd. Vlak voor het bezoek van de prins heeft China een tijdelijk verbod ingesteld op de invoer van ivoor.

Prins William was zondag in China aangekomen. De hertog van Cambridge bracht daarvoor een bezoek aan Japan. De prins kijkt met een goed gevoel terug op zijn bezoeken. "Ik heb erg genoten van mijn reizen naar Japan en China. Ik heb aardige mensen ontmoet en ben overal erg warm ontvangen", aldus de prins volgens The Telegraph.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen