William en Kate zijn voice-overs in korte corona-film

Het Engelse platform Every Mind Matters heeft een korte film gemaakt om mensen te helpen mentaal gezond te worden en blijven. William en Kate zijn de voice-overs in de film waarin er tips worden gegeven over mentaal welzijn tijdens de coronapandemie. Aanstaande maandag wordt de video uitgezonden op nationale Britse tv.

Een lastige tijd

Terwijl beelden van verlaten straten worden getoond en mensen klappen voor de gezondheidszorg, zegt William in de video: “Overal in het land blijven mensen thuis om de nationale gezondheidsdiensten bij te staan en levens te redden. Het is niet altijd even makkelijk. We kunnen ons gefrustreerd voelen, geliefden missen of angstig worden.”

‘‘We doen dit samen’’

Kate neemt het vervolgens van hem over en zegt: “Er zijn dingen die we allemaal kunnen doen om op onze mentale gezondheid te letten.” William gaat verder: “Every Mind Matters kan je helpen met een onlineplan. Via simpele stappen kun je dealen met stress, je kunt je humeur opkrikken en je weer goed voelen.” De twee sluiten in koor af: “We doen dit samen.”

Britten maken zich zorgen

Tijdens  een vergadering die William en Kate hielden met experts en leiders van organisaties voor geestelijke gezondheid is het idee ontstaan voor de film. Ze spraken daar met elkaar over de impact van de coronacrisis. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan vier op de vijf Britten zich zorgen maken over het effect van het coronavirus op hun leven. Meer dan de helft gaf daarnaast aan dat het hun welzijn beïnvloedt en dat ze angstgevoelens ervaren.

Lees ook:

Nu Harry en Meghan in Los Angeles zijn zitten ze niet alleen thuis, maar gebruiken ze hun tijd ook om vrijwilligerswerk te doen voor Project Angel Food.

Harry en Meghan hebben hun droomhuis gevonden! Bekijk hier hoe het eruit ziet

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen