William en Kate staan stil bij eerste verjaardag van crisislijn

Een jaar geleden werd Shout in het leven geroepen. Om mensen in nood op een laagdrempelige manier te kunnen helpen, Een team van hulpverleners is 24 uur per dag oproepbaar.

Met een investering van 3 miljoen pond en maar liefst 1800 vrijwilligers, loopt de stichting nu een jaar. Naar het nummer kunnen mensen die in crisis verkeren, tijdelijk of omdat ze zich al langer in de war of gepijnigd voelen, een sms sturen. Een vrijwilliger neemt vervolgens contact op om diegene zo goed als mogelijk verder te helpen. Soms scheelt een luisterend oor al veel.

Lees ook:

William en Kate vinden aandacht voor mentale gezondheid erg belangrijk. In de afgelopen tijd belden ze al veelvuldig met instellingen die mensen met problemen helpen. Ze zijn blij met de groeiende aandacht die er is voor deze vorm van zorg. Het is deze week ‘de week van de mentale gezondheid’ in Groot-Brittannië. Met hun overkoepelende project ‘Heads Together’ (de koppen bij elkaar) vraagt het royal couple stil te staan bij mensen die een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @kensingtonroyal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen