William en Kate bezoeken culturele hoofdstad van het jaar

Er wordt steeds meer duidelijk over het reisschema van William en Kate, die van 3 tot en met 5 maart Ierland zullen bezoeken.

Het paar bezoekt Ierland begin volgende maand om te benadrukken hoe sterk de banden tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk zijn. Ze zullen worden getrakteerd op veel cultuur en traditioneel Ierse gebruiken. Onder meer de steden Dublin, County Meath en Galway worden bezocht.

Die laatste is tevens Culturele Hoofdstad van Europa in 2020. In Galway zullen William en Kate een uitleg krijgen van hoe Ierland tracht het milieu te beschermen door een focus op duurzame landbouw en het gezond houden van het leven in de oceaan.

LEES OOK:

Tevens bezoekt het koninklijk koppel een aantal lokale organisaties die jongeren ondersteunen en ze vaardigheden bijbrengen waar ze later in hun leven mee uit de voeten kunnen.

Naast de president van Ierland en andere politici, gaan William en Kate in gesprek met kunstenaars, jongeren, mensen in het bedrijfsleven en medewerkers van liefdadigheidsinstellingen. Een volgepakt en waardevol schema voor de twee.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen