William en Harry vechten tegen overstromingen

De Britse prins William en zijn broer prins Harry hebben zich vrijdag in het plaatsje Datchet bij manschappen van het leger gevoegd die vechten tegen het water. De broers gingen met zandzakken aan de slag in een poging de stad te verdedigen tegen een overstroming.

William en Harry kwamen in alle vroegte om 06.00 uur aan in Datchet. Ze hopen de hele dag door te kunnen werken, maar de media kreeg al snel lucht van hun aanwezigheid. ''Ze wilden niet dat dit bekend zou worden. Het is ook pas op woensdagavond besloten'', zegt een woordvoerder van het paleis tegen Daily Mail. ''Ze wilden graag helpen bij het gevecht tegen de overstromingen en ze dachten dat de beste manier om dit te doen was om zich aan te sluiten bij het leger.''

Prins William stelde zelfs nog voor dat de aanwezige journalisten ook de handen uit de mouwen staken. ''Als je wilt helpen, dan leg je je camera neer'', antwoordde de hertog van Cambridge op de vraag wat hij aan het doen was.

Het zuiden van Engeland wordt al weken geteisterd door zware regenval. Duizenden hectaren land staan onder water en hele dorpen zijn al weken van de buitenwereld afgesloten.

Bekijk hier een filmpje van de twee prinsen die zandzakken helpen versjouwen (via The Guardian):

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen