The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Wales

William bakt er niks van

De aanstaande prins van Wales reisde naar Wales, samen met zijn vrouw. Dat ging niet helemaal zoals gepland.

Want hoe gaat zoiets. Op de dag van sint David, de beschermheilige van Wales, waren Kate en William te gast in een jeugdcentrum in Blaenavon, een stad die op de Werelderfgoedlijst staat in het zuidoosten van het land.

De bedoeling was, dat ze daar samen met enkele jongeren wat typisch Welshe taarten zouden maken. Ze gingen meteen met deeg en meel aan de slag, maar al snel werd duidelijk dat de prins weinig kaas had gegeten van het bakvak.

‘Oordeel niet!’ riep hij vertwijfeld. ‘Dit is de Bake Off niet!’ Een verwijzing naar de Britse versie van Heel Holland bakt.  

Zelfs Kate moest lachen toen ze zag wat haar echtgenoot ervan had gebakken

De assistent van prins William was Thomas, een 13-jarige jongen, die toegaf dat het een beetje ‘zenuwslopend’ was. Hij noemde het resultaat ‘echt uniek’, maar gaf toe dat hij William waarschijnlijk niet zou vragen om er nog meer te maken.

Daarna was het tijd voor een potje pool.

De hertog en hertogin van Cambridge droegen, zoals traditie is op St David’s Day in Wales, narcissenspelden en bezochten ’s morgens als onderdeel van hun reis Pant Farm bij Abergavenny, een boerderij die al bijna 20 jaar geitenmelk levert aan een plaatselijke kaasproducent. Daar kon de hertogin, een groot dierenvriendin, het niet laten om enkele van de babygeitjes aan te raken, die pas 5 weken oud waren.

Ze bezochten ook het marktstadje Monmouthshire om meer te weten te komen over de rol van de leveranciers in de plaatselijke economie, waar zij werden begroet door een menigte burgers die opgetogen waren over het koninklijke bezoek. Net voor ze naar het jeugdcentrum gingen, sloten de hertog en hertogin een heel speciale dag af door een boom te planten in het Blaenavon Heritage Centre.

LEES OOK:

LEKKER! DEZE ROYALS ETEN MARSHMALLOWS IN WALES

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Hola! Beeld: Getty Images