Britain Uk Africa Investment Summit

Wauw! Deze grote namen treden op tijdens gala prins William

Prins William knutselt een heuse award-avond in elkaar. Zijn ‘Earthshot Prize’ gaat uitgereikt worden en de Britse royal heeft al enkele beroemdheden weten te strikken om op te treden tijdens het gala, dat een bijzondere bedoening moet worden.

Het zou te vergelijken moeten zijn met een première van een grote film, daar zijn Britse media het over eens. De ‘Earthshot Prize’, of eigenlijk prijzen, worden uitgereikt aan mensen die de beste ideeën of uitvindingen hebben om de klimaatcrisis te lijf te gaan. En dit initiatief van prins William wordt dus in de vorm van een heus gala gegoten, een chique prijsuitreiking.

Onder meer Ed Sheeran, Shawn Mendes en Coldplay hebben hun medewerking al toegezegd en zullen optreden die avond. Locatie is Alexandra Palace, in Londen. En volgende week zondag moet het allemaal gaan gebeuren. Dit jaar worden de eerste 5 winnaars van de klimaatprijzen bekendgemaakt. Iedere winnaar ontvang 1 miljoen pond, om het idee verder uit te werken. Dit geld is beschikbaar gesteld door filantropen en sponsors.

Een foto van Kate, William, Camilla en Charles bij de première van de nieuwe James Bond-film. Zou het Earth Shot-gala net zo’n allure krijgen?

Première James Bond Kate William Camilla Charles Screenshot Instagram

LEES OOK:

De week van Kate in 7 outfits

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @dukeandduchessofcambridge