Britain Royalty

‘Vriendinnen van Meghan hebben recht op geheimhouding’

Woensdag hebben de advocaten van Meghan Markle opnieuw aan de rechter gevraagd om de namen van vijf van haar vrienden niet openbaar te maken. De reden? Ze hebben recht op “een zeer hoog niveau van vertrouwelijkheid”, dat zei een van de advocaten tijdens de hoorzitting in een rechtbank in Londen.

Meghan is op dit moment verwikkeld in een rechtzaak met Associated Newspapers over artikelen die de krant Mail on Sunday had gepubliceerd. Daarin stonden delen van een handgeschreven brief die Meghan had gestuurd naar haar vader Thomas Markle, met wie ze een slechte relatie heeft. De vriendinnen van Meghan kunnen mogelijk opgeroepen worden als getuige in een lopend juridisch geschil. En dát wil Meghan nou juist niet. Ze is bang dat dit alleen maar voor meer slechte publiciteit zal zorgen.

De publicatie van de brief werd door de krant goedgepraat, omdat vijf vrienden van Meghan eerder op anonieme basis in een interview met People hun versie van het verhaal van Meghan en haar vader hadden verteld. Het juridische team van Meghan stelde dat zij daar zelf geen toestemming voor had gegeven of aan haar vrienden had gevraagd om hun verhaal te doen.

Harry en Meghan waren allebei niet aanwezig bij de hoorzitting. De rechter zei “zo snel mogelijk” met een uitspraak te komen in de zaak.

Lees ook:

Wéér actievoerders voor hotel Thaise koning in Beieren

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen