Video: William en Catherine aangekomen in New York

Prins William en zijn zwangere vrouw Catherine zijn aangekomen in New York. Het luxe hotel The Carlyle, waar ze gedurende hun driedaagse bezoek verblijven, verwelkomde het paar met een Britse vlag aan één van de stokken bij de ingang waar normaal gesproken een Amerikaanse vlag aan hangt.

Ook de beroemde New Yokse wolkenkrabber Empire State Building heeft William en Catherine geëerd, door de top van het gebouw in de kleuren rood, wit en blauw te verlichten. Hoewel de 5 maanden zwangere Catherine volgens de planning tijdens een officieel bezoek aan de beroemde wolkenkrabber dinsdag rust neemt, zou ze haar medewerkers na aankomst hebben laten weten toch graag mee te gaan. Net zoals haar echtgenoot is de hertogin van Cambridge nog nooit in New York geweest.

Tijd om over hun jetlag heen te komen heeft het stel niet. Zondagavond (plaatselijke tijd) worden ze direct verwacht bij de Amerikaanse stichting Friends Of The Royal Foundation, die de Britse koninklijke familie helpt met hun liefdadigheidsactiviteiten. Maandag bezoekt prins William het Witte Huis in Washington D.C., terwijl Catherine in New York een jeugdcentrum bezoekt. Die avond wonen ze samen een basketbalwedstrijd bij. Dinsdag eindigt het bezoek met een gala-avond ten bate van de Schotse universiteit St. Andrews, waar het koppel elkaar leerde kennen. Daarbij is ook acteur Tom Hanks aanwezig.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen