Video: Queen viert verjaardag Women’s Institute

Koningin Elizabeth heeft donderdag de honderdste verjaardag van het Women's Institute gevierd. De koningin was samen met haar dochter prinses Anne en Sophie, de gravin van Wessex, naar de bijeenkomst in de Royal Albert Hall in Londen gekomen.

De koningin sprak het openingswoord. "In de afgelopen honderd jaar is de organisatie met zijn leden meegegroeid. Het Women's Insitute laat ook nu nog zien dat het de levens van veel vrouwen kan veranderen", aldus de koningin. "Ik feliciteer jullie met deze bijzondere verjaardag en hiermee verklaar ik de jaarlijkse bijeenkomst voor geopend."

De Women's Insitute werd in 1915 opgericht om vrouwen meer te betrekken bij de voedselproductie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sindsdien zetten de vrouwen zich in voor veel verschillende zaken. Het Women's Institute is momenteel de grootste vrijwilligersorganisatie voor vrouwen in Engeland, de organisatie telt zo'n 212.000 leden.

Bekijk hieronder een filmpje van koningin Elizabeth die een taart aansnijdt en daarbij hulp krijgt van haar dochter Anne:

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen