Video: prins Harry roept op tot delen geheimen

Ter gelegenheid van Wereld Aids Dag heeft prins Harry een videoboodschap gemaakt. Het filmpje ondersteunt de campagne van zijn liefdadigheidsinstelling Sentebale, die mensen oproept persoonlijke geheimen te openbaren. Sentebale helpt jongeren met aids en hiv in Lesotho, in het zuiden van Afrika.

Naast prins Harry maken ook andere beroemdheden als zangeres Nicole Scherzinger, actrice Gemma Arterton, singer-songwriter Paloma Faith en bokser Ricky Hatton videoboodschappen. Daarin onthullen ze persoonlijke geheimen.

De prins hoopt dat de onthullingen die samenvallen met Wereld Aids Dag zullen bijdragen aan de solidariteit voor hivpatiënten. Die kampen wereldwijd met schaamte en een stigma. De campagne van Sentebale heeft als doel dat het wegnemen van dit stigma levens kan redden. En dat het jonge hivgeïnfecteerden zal motiveren om medische hulp te zoeken om daarmee verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De prins lanceerde de campagne maandagmorgen op de website www.FeelNoShame.today. Hij vraagt het publiek hun eigen geheimen te delen op sociale media met de hashtag #FeelNoShame. En belooft om in ruil daarvoor ook zelf een onthulling te doen, op maandagmiddag.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen