Video: Charles geeft inkijkje in Clarence House

Prins Charles heeft voor het eerst deelgenomen aan een Google+ Hangout. Terwijl de Britse troonopvolger aan het chatten was met jongeren, kregen de kijkers ook een inkijkje in het interieur van zijn residentie Clarence House in Londen. In het oog springend in de internetuitzending was onder meer de ingelijste foto van prins Charles met zijn kleinzoon George, genomen op de dag dat de baby gedoopt werd in oktober vorig jaar.

George droeg tijdens zijn doop een replica van de satijnen en kanten doopjurk van Victoria, de dochter van de gelijknamige koningin, die in 1841 werd gedoopt. Zij werd later keizerin van het Duitse Rijk en koningin van Pruisen. De foto is gemaakt na de doopplechtigheid in de koninklijke kapel van het St. Jamespaleis.

Er zijn nog meer familiefoto's te zien in het interieur, waaronder de trouwfoto van prins William en Kate. Met de chatsessie wilde Charles jongeren aanmoedigen iets terug te doen voor de maatschappij en vrijwilligerswerk te gaan doen. Charles laat zich bij zijn liefdadigheidswerk inspireren door zijn kleinzoon, zei hij. Charles raakt door zijn kleinzoon nog meer gemotiveerd om een duurzame toekomst te bouwen.

Plicht

''Al jaren werk ik eraan om dingen beter te maken'', zei Charles. ''Ik voel het meer dan ooit als mijn plicht om het voor iedereen in dit land beter te maken, om een manier te zoeken dingen te verbeteren, voor zover als ik dit kan.'' Prins Charles zei ook dat hij zich bewust is van de kracht van sociale media om jongeren te bereiken, al gaf hij toe zelf niet erg thuis te zijn in Twitter en Facebook.

De sessie is hieronder terug te zien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen