Harry Meghan

Verzameld: alles dat er rond Meghan en Harry gebeurde deze maand

Wellicht duizelt het je een beetje, want de wereld valt van het ene nieuwtje over Meghan en Harry in het andere. We hebben de belangrijkste gebeurtenissen even op een rijtje gezet, dan ben je zó bijgelezen.

Voor een koppel dat een fikse stap terug deed uit het Britse koningshuis, verhuisde naar een ander continent en aangaf social media voorlopig zo veel mogelijk te mijden, weten Meghan en Harry zich alsnog best aardig naar de voorgrond te werken. Het nieuws staat – met name deze maand – bol van de nieuwtjes over hen.

Je hebt vast bij ons gelezen dat halfzus Samantha en vader Thomas allerlei zaken uitbrengen die ‘onthullingen’ doen over met name Meghan, maar er is sindsdien zo veel meer gebeurd en naar buiten gekomen. We zetten de voornaamste nieuwtjes voor je klaar:

Op Valentijnsdag – 14 februari – maakten Harry en Meghan bekend een tweede kindje te verwachten.

Het Britse koningshuis reageerde verheugd op de aankondiging. Natuurlijk werd ook meteen gekeken naar de plek voor troonopvolging die de aankomende spruit zou innemen.

Een dag later kon de wereld genieten van de eerste, prachtige zwangerschapsfoto. Gemaakt door bevriende fotograaf Misan Harriman.

Nog eens een dag later werd bekend dat Oprah Winfrey een groot interview zou afnemen, eerst in gesprek met Meghan en later met Harry erbij. Inmiddels heeft ruim de helft van de Britten aangegeven niet eens interesse te hebben in wat het paar te zeggen heeft bij Oprah.

En vrijdag 19 februari volgde opeens het nieuws dat Harry en Meghan definitief breken met het koningshuis.

Ook titels, waaronder de door Harry zo geliefde militaire, moesten direct worden ingeleverd.

Broer William reageerde in het weekend dat volgde verdrietig en teleurgesteld over de manier waarop een en ander door Harry en Meghan is aangepakt.

Wat er met de vele beschermheer- en vrouwschappen van de twee moet gebeuren, is nog zoeken voor het Britse koningshuis. koningin Elizabeth is van mening dat Harry en Meghan vanuit Amerika geen nuttig werk meer kunnen verrichten voor het Verenigd Koninkrijk. Meghan en Harry gaven wel nog aan zich graag ‘dienstbaar‘ te willen blijven maken.

Gisteren – maandag 22 februari – lieten de twee zich voor het eerst sinds de aankondiging van het babynieuws weer eens zien. Dat gebeurde digitaal, ze namen deel aan een evenement van muziekdienst Spotify. Harry en Meghan gaan podcasts maken voor Spotify, een deal waarmee naar verluidt miljoenen zijn gemoeid.

Meghan Rood

LEES OOK:

Verwaarloosd koningsmonument in België opgeknapt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen