Vandaag zijn prins Charles en Camilla 15 jaar getrouwd

Reden voor een feestje vandaag! Tenminste, in hoeverre dat natuurlijk mogelijk is in quarantaine. Het is precies vijftien jaar geleden dat prins Charles in de Guild Hall van Windsor in het huwelijk trad met Camilla Shand. De verwachting is dat het jubileum gevierd zal worden in Birkhall, het Schotse buitenverblijf van Charles. Hier hebben de twee zich samen moeten isoleren nadat Charles vorige maand het coronavirus te pakken had.

Bijzonder liefdesverhaal

Charles en Camilla hebben een bijzonder liefdesverhaal. Ze hadden jaren geleden al eens een relatie, maar trouwden beiden toen met een ander. Camilla met Andrew Parker-Bowles in 1973, Charles met Lady Diana Spencer in 1981. Beide huwelijken liepen stuk, maar de gevoelens tussen Charles en Camilla waren nooit helemaal verdwenen. Ook tot frustratie van Diana: “We waren met meerderen in ons huwelijk.” Camilla werd door de Britten gezien als een soort boze heks die boel aan het verzieken was. Ook de pers schilderde haar niet bepaald positief af.

Opnieuw trouwen

Camilla en Charles vonden elkaar opnieuw. De strategie van Charles was toen om Camilla steeds meer te betrekken bij zijn werkzaamheden waardoor er stapje voor stapje een weg vrij kon worden gemaakt voor een nieuw huwelijk. Zijn zoons William en Harry steunden hem en in het voorjaar van 2005 werd bekendgemaakt dat het stel zou trouwen.

Andere titel

Er werd toen beslist dat Camila haar tweede titel – hertogin van Cornwall – zou gebruiken en niet meer de prinses van Wales zou zijn. Wanneer Charles eventueel de troon zou bestijgen zou ze eerst misschien niet koningin worden, maar na al die jaren is de waardering voor Camilla inmiddels gestegen en is het waarschijnlijker dat ze die titel dan wel zou krijgen.

Niet dat de 72-jarige Camilla daar op zit te wachten. Ze is haar eigen leven blijven leiden met haar eigen kinderen en kleinkinderen. Als Charles koning zou worden zou dat een heleboel verplichtingen en aanpassingen vereisen.

Lees ook:

Doris vond het geweldig om met Camilla te telefoneren. Ze zegt: “ik ben de afgelopen weken eenzaam geweest en het was fantastisch om met haar te praten. We praatten over het leven in isolatie en onze gedeelde hobby’s. Ze was erg geïnteresseerd in mijn familie en hoe ik het volhield zonder ze. Het heeft me zo opgevrolijkt”. De twee kwamen tot de conclusie dat boeken lezen helpt. Beiden zijn ze fan van Agatha Christie.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: Clarence House.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen