Britain Princess Diana Death 20 Years Anniversary

Vandaag is de 23ste sterfdag van Diana

Wat gaat de tijd snel. In augustus van 1997 verloor Lady Di het leven, op deze dag. Fans van de prinses herdenken haar. En naar verwachting komen enkelen van hen zelfs naar Kensington Palace toe om bloemen neer te leggen.

Diana kwam destijds in Parijs om het leven. In de Pont D’Alma-tunnel, waar ze naar verluidt probeerde te ontsnappen aan de haar nog immer volgende paparazzi. De auto waarin ze zat, reed op hoge snelheid en crashte. Diana was 36 jaar. Haar zoons William en Harry waren toen pas 15 en 12 jaar.

Ieder jaar staan trouwe fans van Diana stil bij haar overlijden. Dan worden bijvoorbeeld knuffels, briefjes en bloemen voor haar neergelegd en aan een hek gebonden bij Kensington Palace. Dat gebeurt naar verwachting vandaag ook. Wellicht is de toeloop iets minder groot, in verband met corona.

In andere jaren brachten William en Harry haar sterfdag vaak samen door. Harry woont nu echter in Amerika en zal geen bliksembezoek brengen aan Engeland, liet hij eerder al weten. De broers hebben in 2017 wel samen opdracht gegeven tot het laten maken van een standbeeld van hun moeder. Dat beeld zou volgend jaar gereed moeten zijn, de onthulling met zowel William als Harry erbij staat gepland op 1 juli 2021.

Diana en Charles op hun huwelijksdag, in 1981. Het paar scheidde – officieel – in 1996.

Huwelijk Charles En Diana

Diana in 1997. Het jaar dat ze om het leven kwam.

Diana In 1997

Lees ook:

Juli 2021: een nieuw standbeeld van Diana

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA/PA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen