royal family

Vandaag 10 jaar geleden kondigden deze royals hun verloving aan!

Wat is de tijd voorbijgevlogen. In oktober vroeg hij haar ten huwelijk. En in november, op de 16de om precies te zijn, maakten zij hun verloving wereldkundig. Ze ogen nog altijd dolverliefd.

Een verloving tussen 2 verliefde mensen blijft iets bijzonders. Met een huwelijksdag in het verschiet moet er van alles geregeld worden om die liefde officieel te gaan bezegelen. Dat is voor ‘normale’ koppels al spannend en stressvol. En voor royals vast en zeker ook. Want ondanks het feit dat zij een legertje aan hulp (denk: stylisten, planners, cateraars en couturiers) kunnen inschakelen, kijkt de hele wereld natuurlijk óók mee. ‘Wat draagt ze?’ ‘Wie zijn haar ouders?’ ‘Waar leerden ze elkaar kennen?’. Royals weddings worden massaal bekeken op tv. Niet zo gek ook, voor velen van ons is prinses worden toch een soort droombeeld. En we zijn natuurlijk heel benieuwd naar dé jurk.

Toch is de verloving die voorafgaat aan de grote dag ook een momentje om, al terugkijkend, bij stil te staan. Des te leuker als daar – zoals vandaag – een echte mijlpaal aan is verbonden. Want 10 jaar is niet zomaar iets. Kate en William zijn inmiddels 3 kindjes rijker en William is wat hoofdhaar armer. Toen Máxima en Willem-Alexander zich destijds verloofden, vielen we als een blok voor de charmante Argentijnse met het zware accent. Ze noemde haar Willem zelfs ‘een klein beetje dom’ op televisie, toen hij een misstap had gemaakt met een uitspraak. En nadat Kate en William hun verloving aankondigden, werd duidelijk dat Kate hét nieuwe fashion icoon van het Britse koningshuis was geworden: alles dat zij droeg, vloog daarna massaal over de toonbanken.

We blikken met een paar mooie foto’s terug op hun moment. In 2010.

Kate En William Verloving Foto 2
Clarence House Announce The Engagement Of Prince William To Kate Middleton
Kate En William Verloving Foto 1 1

En the happy couple anno nu, inclusief hun 3 kinderen George, Charlotte en Louis.

George Charlotte Louis

LEES OOK:

Nog een TikTok-schandaal? Constantijn reageert met een ‘zucht’ op filmpje Eloise

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal, @theroyalfamily, Hello Magazine