George Met Haaientand Septembver 2020

Update: kleine George mag zijn haaientand houden

De 7-jarige prins kreeg een bijzonder cadeautje. Een haaientand van wel 23 miljoen jaar oud. De tand werd echter ooit gevonden op Malta en dat eiland eiste de tand opeens terug! Gelukkig loopt het nu alsnog met een sisser af..

Het zal je maar gebeuren, als nietsvermoedende 7-jarige. Het ene moment krijg je een gaaf cadeau van ’s werelds beroemdste documentairemaker. Het volgende moment schrijft de pers over een Maltese minister die dat cadeau terug wil vorderen. De haaientand in kwestie werd door David Attenborough decennia geleden gevonden op Malta. En daarom claimde minister van Cultuur, José Herrera, dat deze op Malta thuishoorde.

Er vlogen wat dreigementen en woorden als ‘juridische procedure’ voorbij. Bovendien sprak de minister de woorden: ‘deze tand hoort in een lokaal museum en niet in de kinderkamer van prins George in Kensington Palace’. Al snel bleek echter dat de minister geen grond had voor een echte juridische procedure.

Bovendien reageerde het Maltese volk bozig. Zij zien liever dat de regering zich bezighoudt met andere zaken. Zoals de bestrijding van de welig tierende corruptie op het eiland. Voor George is het in elk geval eind goed, al goed. Hij mag de bijzondere haaientand houden.

George Met Haaientand Septembver 2020
Britain Royalty Sir David Attenborough

Lees ook:

Camilla bedankt boeren en telers tijdens oogstfeest

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal