Update: Elizabeth blijft nog wel even op Windsor

Queen Elizabeth, die onlangs 94 werd, en haar 99-jarige man Philip blijven voor onbepaalde tijd op hun kasteel in Windsor. De Britse vorstin verkaste half maart van Buckingham Palace - in bruisend Londen - naar kasteel Windsor, zo'n 40 kilometer van de stad.

Windsor zelf is een klein en rustig stadje. Gelegen in de Berkshire-regio telt het nog geen 1000 inwoners. In de buurt woont ook kleindochter Eugenie, met haar man Jack en moeder Sarah Ferguson. Elizabeth nam haar intrek in kasteel Windsor toen corona flink om zich heen begon te slaan. Op haar huidige woonplek is minder personeel nodig en dat zou de kans op besmetting verkleinen.

Lees ook:

Met haar reeds 68 (!) jaar op de troon blijft ze trouwens wél hard doorwerken, ‘vanuit huis’. Zo spreekt ze nog iedere week telefonisch met premier Boris Johnson – onlangs zelf hersteld van corona – en plaatste daarvan ook een prachtige foto op social media. En wordt iedere dag een doos vol met beleidsdocumenten bij haar bezorgd, die ze leest. Dat is overigens de normale gang van zaken, bijna een traditie te noemen.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen