Tweede kindje William en Catherine in april verwacht

Prins William en zijn vrouw Catherine hopen in april voor de tweede keer vader en moeder te worden. Het Britse Koninklijk Huis heeft op de officiële website bekendgemaakt dat Catherine dan is uitgerekend.

"De hertog en hertogin van Cambridge zijn verheugd bekend te maken dat ze in april hun tweede kindje verwachten", luidt het bericht. Catherine heeft nog steeds last van ernstige ochtendmisselijkheid. Aan het begin van haar zwangerschap moest ze hierdoor zelfs meerdere verplichtingen afzeggen. Intussen gaat het een stuk beter met haar, zo valt te lezen op de website. Zo zijn William en Catherine morgen aanwezig bij de start van het staatsbezoek van de Singaporese president aan het Verenigd Koninkrijk. Morgenavond woont Catherine in het National History Museum de uitreiking bij van de Wildlife Photographer of the Year 2014 Awards.

Tijdens de eerste zwangerschap had de hertogin ook last van de zwangerschapskwaal. Toen ging ze na twee weken weer aan de slag; dit keer duurde het wat langer. Begin september maakten prins William en Catherine bekend dat hun zoon prins George volgend jaar een broertje of een zusje krijgt.