Trotse prins Harry sluit Invictus Games af

De tweede editie van de Invictus Games zit erop. Prins Harry blikte in een toespraak tijdens de slotceremonie terug op vier dagen, tien sporten en de prestaties van de veertien deelnemende landen.

''De concurrentie was hevig en het niveau tijdens de sportwedstrijden was hoog. Maar wat mij het meest inspireerde was de moed waarmee jullie aan de start verschenen'', zei Harry. "Om het veld op te komen of het zwembad in te duiken, gemotiveerd om alles uit de kast te halen, medaille of geen medaille'', vervolgde de initiatiefnemer van de Invictus Games, een verzameling sportwedstrijden voor militairen die tijdens hun werk gewond en invalide zijn geraakt. "Ik weet dat jullie van nature allemaal willen winnen, maar bij Invictus draait het om zoveel meer!"

De Nederlandse ploeg van de Invictus Games neemt een recordoogst van vijf gouden, vijf zilveren en acht bronzen medailles mee naar huis. Goud was er op zowel de 100 en 200 meter sprint als op het onderdeel discus. Ook in het fietsen blonken de Nederlanders uit. Dat resulteerde in 5 medailles, waaronder 2 keer goud voor het tandemduo. Bij het zwemmen oogstten de Nederlanders 2 zilveren medailles en 1 bronzen plak. De indoorroeiers pakten tweemaal brons.

Zondag arriveert de Nederlandse Invictus-equipe op Schiphol. Zij worden feestelijk ontvangen door de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp.

De derde editie van de Invictus Games wordt volgend jaar gehouden in Toronto.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen