Toeristen houden Elizabeth weg uit kasteel

Koningin Elizabeth wil ten gunste van de begroting en jaaromzet van haar favoriete kasteel Balmoral in Schotland best een beetje inschikken. Ze logeert daarom sinds vorige week in een bijgebouw op het uitgestrekte landgoed in de Schotse hooglanden. Op die manier kunnen de rondleidingen door het kasteel zelf nog een tijdje doorgaan.

Volgens de Daily Record verblijft de koningin sinds haar bezoek aan de Gemenebestspelen in Glasgow vorige week donderdag in Craigowan Lodge, op zo’n anderhalve kilometer van Balmoral Castle. Komend weekeinde kan haar vakantie ook officieel beginnen, Het kasteel sluit donderdag de deuren voor het publiek, en daarna kan Elizabeth ceremonieel worden verwelkomd.

Balmoral, dat privébezit is van de koningin, kost jaarlijks 3,8 miljoen euro. De helft daarvan wordt gedekt uit inkomsten van betalende bezoekers. De vorstin heeft er dus zelf ook belang bij dat toeristen er zo lang mogelijk een kijkje kunnen nemen, al krijgen ze niets te zien van de privévertrekken van het door koningin Victoria in de negentiende eeuw gekochte kasteel.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen