Britain Pandemic Coronavirus Covid19

The royal family deelt familierecept voor ‘Christmas pudding’

Ze noemen het Stir-up-Sunday in Engeland: het mixen van ingrediënten om traditionele kerstpudding te maken welke na het maken gekoeld wordt weggezet en pas tegen Kerst weer tevoorschijn wordt gehaald.

Het rook gisteren heerlijk in Buckingham Palace. De Britse royals houden sowieso wel van lekkernijen en delen hun recepten daarvoor met liefde met ons, het gewone volk. Zo konden we al genieten van één van Charles’ lievelingsgerechten en ook Camilla’s sponstaart moet je een keer geproefd hebben. Ditmaal staat typische Kerstpudding op het menu. Want we leven natuurlijk alweer eind november.

Gisteren was het Stir-up-Sunday in Groot-Brittannië. De laatste zondag voordat de Advent-periode aanbreekt. En de naam ‘Stir-up‘ komt van het feit dat die dag traditioneel rozijnen, suiker en broodkruimels met elkaar gemixt worden tot een mooi puddingbeslag. Vandaar het ‘roeren’. De mix wordt na het roeren in schaaltjes gestoomd en daarna bedekt met aluminiumfolie. Alles wordt bewaard tot aan Kerst, want pas dan wordt het weer opgewarmd en gegeten. Leuk weetje is dat de koks van Buckingham Palace ook bier, bruine rum en/of brandy toevoegen aan het beslag. Maar alcoholvrij kan ook, dan wordt vaak gekozen voor sinaasappelsap of (koude) thee.

Wil jij zelf deze Britse Kerstpudding eens proberen te maken? Elizabeth, Charles en Camilla delen hun recept met je. Een en ander is wel in het Engels, maar alsnog vrij eenvoudig te begrijpen. Eet smakelijk!

LEES OOK:

Column Marc: Diana blijft altijd 36 jaar

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily