The Crown levert Britse royals wel mooi dít voordeeltje op

Vrienden van Charles vinden het maar ‘commerciële drama’. En aan Netflix werd gevraagd of er een icoontje bij The Crown geplaatst kon worden: fictie. Maar alle ophef én de enorme populariteit van de serie leveren de royal family wel meer faam op.

Alle gedoe, commentaar, ophef en conclusies leveren de Britse royals uiteindelijk een stijging aan populariteit op. The Crown is en blijft mateloos populair en ook het huidige seizoen (4) maakt de tongen weer flink los. De serie kent een enorme, en nog altijd groeiende, schare fans. En die fans duiken op ieder detail. In dit seizoen wordt ook Diana geïntroduceerd, actrice Emma Corrin mag de jonge Diana spelen.

Een enquête onder kijkers van The Crown gaf opmerkelijke resultaten. 35% van hen geeft aan dat hun beeld van Charles ten positieve is veranderd, bijvoorbeeld. En dat terwijl zijn affaire met Camille – tijdens zijn huwelijk met Diana – breed wordt uitgemeten in de serie. Ook wijlen Diana en koningin Elizabeth zijn in populariteit gestegen. Algemeen bekeken worden de ‘Windsors’ positief bekeken.

Dat kunnen ze mooi in hun zak steken. Ben jij ook een trouwe kijker van The Crown?

Emma Corrin als Diana. De actrice krijgt van jongs af aan al te horen dat ze veel weg heeft van de prinses.

Emma Corrin Diana The Crown

Erin Doherty mocht een jongere prinses Anne, de dochter van Elizabeth, spelen.

Erin Doherty

LEES OOK:

3-daags werkbezoek Kate en William per… trein

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Harper’s Bazaar