Tripje naar Londen? Je kunt de wisseling van de wacht weer zien!

Het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace in Londen werd vorig jaar in maart stilgelegd, vanwege corona. Niet alleen een koninklijke traditie, ook een gebruik dat doorgaans veel bekijks trekt, onder meer van toeristen die in de stad zijn.

Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om klokslag 11:00 uur kun je het wisselen van de wacht weer aanschouwen. Net als voor corona, worden steeds dezelfde dagen en hetzelfde tijdstip aangehouden. Na bijna 1,5 jaar ‘pauze‘ vanwege de pandemie, stonden de guards vast te springen om weer aan de slag te kunnen.

The royal family heeft via de eigen social media-kanalen foto’s en een video gedeeld, van de eerste changing of the guards, sinds de pandemie een feit werd. ‘Look who’s back at Buckingham Palace…’ luidt de eerste zin van het bijschrift. Oftewel: ‘Kijk eens wie er terug zijn bij Buckingham Palace…’.

Genieten van de eerste wisseling sinds 1,5 jaar? Je ziet de video hieronder. Misschien inspireert het je wel om nu dan écht dat tripje naar Londen te gaan plannen. Shoppen, paleizen bewonderen, picknicken in één van de mooie parken én dus de wachten zien wisselen.. hoezo Insta-waardig?!

LEES OOK:

Column Marc: Nog geen pensioen voor Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @theroyalfamily