Philip Foto Op Rug Met Hoed En Regen Screenshot Instagram

Spanning over komst koningin + UPDATES

Koningin Elizabeth beslist op het laatste moment of ze vandaag naar Londen afreist voor de herdenkingsdienst voor prins Philip.

Een grote hoeveelheid royals verzamelt zich daar in Westminister Abbey. Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix. Mathilde en Filip. Felipe en Letizia. Carl Gustaf en Silvia. Koningin Margrethe van Denemarken.

Opvallende aanwezige is prins Andrew, die in ongenade viel nadat hij zich aan een minderjarig meisje vergreep. Opvallende afwezige prins Harry, die nog steeds ruzie heeft met de Britse overheid over zijn beveiliging. Koning Harald en koningin Sonja zijn er ook niet, ze hebben corona.

Verder is er uitgebreide familie, tot en met de achterkleinkinderen, en komen deelnemers aan de grote hoeveelheid goede doelen die op steun van de vorig jaar april overleden prins mochten rekenen.

UPDATE: De BBC meldt dat Elizabeth aanwezig zal zijn, maar als laatste bij Westminster Abbey arriveert.

UPDATE: Westminster Abbey stroomt langzaam vol met genodigden, het wachten is nog steeds op Elizabeth. De dienst begint om half 1 Nederlandse tijd.

UPDATE: Daar is Elizabeth, aan Andrews arm.

UPDATE: Na een klein uur is de dienst afgelopen. Elizabeth verlaat via Poet’s Corner Westminster Abbey, opnieuw aan de arm van Andrew.

LEES OOK:

VERDRIETIG: PHILIP IS OVERLEDEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.