Latvia Britain Royalty

Sophie over de overgang: ‘zou een bevrijding moeten zijn’

De vrouw van prins Edward sprak met medewerkers van de campagne ‘Menopause Workplace Pledge’. Ze heeft zelf ook het een en ander te zeggen over hoe de overgang vaak wordt gezien en beleefd.

Sophie (56) had in digitale vorm een tafelgesprek met campagnemedewerkers. De campagne spoort bedrijven aan vrouwelijke medewerkers beter te steunen tijdens de overgang. Ze sprak uit dat ze het spijtig vindt dat in het Verenigd Koninkrijk nog altijd veel vrouwen stoppen met werken als hun overgangsklachten te erg worden.

Sophie baalt van de negatieve sfeer die om de menopauze hangt. Ze vindt dat er ook veel voordelen mee gepaard gaan, waarvan niet meer ongesteld worden er 1 is. Eigenlijk ziet ze graag dat vrouwen deze nieuwe fase in hun leven vieren. “Het zou een bevrijding moeten zijn maar het voelt alsof het een last is. Het wordt omschreven als iets wat heel negatief is”, aldus de gravin.

Ze besluit met de mooie woorden: “We zijn geweldig in ons veertiger jaren en nog geweldiger in ons vijftiger, zestiger en zeventiger jaren en dat moeten we vieren en we moeten zorgen dat er kansen blijven voor vrouwen.”

LEES OOK:

3x royal vrouwen die mooi grijs zijn

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA