Sláinte! William en Kate aan de borrel bij Guinness

William en zijn echtgenote Catherine sloten dinsdagavond hun eerste dag in Ierland feestelijk af. Het koppel bezocht een Guinness-brouwerij in Dublin en dat kan natuurlijk niet zonder zelf een slokje te proeven.

Volgens Britse media genoot vooral William van het donkere Ierse bier.

Perfecte pint

De hertog en hertogin traden letterlijk in de voetsporen van koningin Elizabeth. Williams oma leerde in 2011 in dezelfde brouwerij hoe ze een perfecte pint kon tappen, haalde de prins aan in zijn toespraak. “Dames en heren, laat me jullie vertellen dat het niet vaak gebeurt dat ik de Queen volg naar een pub. Maar ik kijk ernaar uit om de theorie te testen of Guinness hier in Ierland beter smaakt dan aan de andere kant van de zee”, zei hij.

2 dagen genieten

Voor William en Catherine is het hun eerste officiële bezoek aan Ierland en het eerste buitenlandse bezoek sinds de brexit. De prins bedankte de aanwezige gasten uit onder meer de kunst, sport en het onderwijs. “We kijken uit naar onze komende twee dagen in Ierland, waarvan ik zeker weet dat we ook dan onder de indruk zullen zijn van de creativiteit, warmte en gastvrijheid van het Ierse volk.”

Het koppel arriveerde dinsdag in Ierland voor het driedaagse bezoek. Ze bezoeken naast Dublin ook nog Meath, Kildare en Galway.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Bron: ANP. Beeld: ANP