Files Britain Balmoral

Schotland bereidt zich voor op vakantieverblijf Elizabeth

Het was lange tijd spannend of Elizabeth überhaupt naar landgoed Balmoral in Schotland kon reizen om haar zomervakantie door te brengen. Nu er groen licht is, gaat personeel ter plekke in quarantaine en zijn er al beveiligers gespot bij het kasteeltje.

Natuurlijk is het verblijf wel degelijk anders dan anders. Zo zullen sommige gasten die in andere jaren steevast worden uitgenodigd, nu waarschijnlijk een kort bezoek brengen of zelfs helemaal niet komen. Het valt ook nog niet te zeggen welke directe familieleden van Elizabeth en Philip het paar zullen komen opzoeken.

Desalniettemin gaat de traditionele Schotland-vakantie dus wél door. Wat een opluchting voor de koningin, ze zal er ongetwijfeld naar uitkijken! Ter plaatse is personeel op landgoed Balmoral al een aantal dagen in quarantaine. Er wordt een zogeheten bubbel gecreëerd om de hoogbejaarde Elizabeth en Philip een veilig verblijf te kunnen bieden.

De twee worden per helikopter van Windsor naar Balmoral gevolgen, wanneer exact is niet bekendgemaakt. Overigens werden op Windsor – een kleiner onderkomen dan Buckingham Palace om de kans op besmetting zo veel als mogelijk te verkleinen – ook al allerlei coronamaatregelen toegepast. Als personeel daar aankwam om gedurende twee weken te werken (een soort ploegendienst), gingen zij eerst een paar dagen in afzondering.

Op Balmoral, in Schotland, is het straks zo dat een aantal faciliteiten voor personeel gesloten zal blijven, het gaat dan onder meer om het personeelscafé. Dit tot onvrede van enkele personeelsleden, die het al omschreven als een ‘krijgsgevangenenkamp’, zonder de faciliteiten die het nog een beetje leuk maken.

Hieronder twee foto’s van eerdere vakanties op Balmoral. Wat een jonge Philip nog!

Balmoral Elizabeth Schotland 2

Lees ook:

Bonusfoto van prins Louis gestuurd naar trouwe Britse royaltyfans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen