School wil af van vernoeming naar prins Andrew

In Canada wil een middelbare school Prince Andrew af van hun naam. De petitie hiervoor is al 75.000 keer ondertekend. In 1960 werd de school vernoemd naar het derde kind van koningin Elizabeth, die in februari 1960 geboren werd.

Eind vorig jaar kwam Andrew negatief in de pers vanwege zijn band met de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, die van seksueel misbruik van minderjarigen werd verdacht en ook al een veroordeling op zak had. Dat was voor veel instellingen en organisaties de aanleiding om de prins af te danken als beschermheer, naamgever of erevoorzitter. Andrew trok zich terug uit het openbare leven en zit nu veel thuis.

Vorig kreeg het bestuur van de school van oud-leerlingen en ouders verzoeken om de naam van de school te veranderen. Een aantal mensen besloten om een petitie op te zetten. “De naam Constable Heidi Stevenson High is meer toepasselijk. Ze heeft haar leven gegeven voor de gemeenschap waarvan ze hield. We moeten haar eren door de school naar haar te vernoemen”, lieten de opstellers van de petitie weten.

Lees ook:

Nadat Meghan en Harry zich steeds wat verder terugtrokken als Britse royals zijn ze al 2 keer verhuisd. Eerst naar Canada en daarna naar Los Angeles, Amerika. Wie mogen zich eigenlijk de huidige buurmannen en -vrouwen van het stel noemen?

Dit zijn de beroemde buren van Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.