Britain Remembrance Sunday

Schandaal in Buckingham Palace: medewerker jatte medailles en foto’s van Harry en William

De diefstallen vonden plaats tussen november vorig jaar en augustus dit jaar. Persoonlijke voorwerpen, waaronder fotoalbums en medailles, werden gestolen door (inmiddels voormalig) paleismedewerker Adamo Canto.

Dat is vandaag bekendgemaakt. De man (37) heeft de diefstallen toegegeven. De politie trof bij onderzoek vele gestolen voorwerpen aan op de plek waar hij zijn eigen vertrekken had. Het ging voornamelijk om medailles en persoonlijke foto’s en fotoalbums, maar ook een stapel gesigneerde foto’s van Harry, William en Kate.

Canto kon tijdens de coronacrisis – met een speciaal toegangspasje – op plekken in Buckingham Palace komen waar hij anders nooit kwam. Het gaat dan om kamers en kantoren. Daar stal hij uit kluisjes van andere medewerkers. En ook uit de bergruimte van prins Andrew. Een aanklager meldt dat de gestolen voorwerpen door Canto op eBay te koop werden aangeboden. Voorwerpen die eigenlijk een waarde van tussen de 10.000 en 100.000 pond hebben, maar door hem voor veel minder werden verkocht. Uiteindelijk hield hij er namelijk maar zo’n 7700 pond aan over.

Het is nog niet bekend welke straf de man te wachten staat. We houden je uiteraard op de hoogte zodra meer bekend wordt.

Buckingham Palace, in Londen.

En een archieffoto van Harry en William. Van hen, van Kate en van Andrew werden bezittingen ontvreemd.

Britain Remembrance Sunday

LEES OOK:

5x thuiswerkende royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA