Britain Cinema Bfi Luminous

Sarah Ferguson onthult haar problemen met eten

In het verleden zocht Sarah Ferguson steun in eten als ze door een moeilijke tijd heen ging. Dat schrijft de ex-vrouw van prins Andrew in een artikel voor het Britse blad The Sun. Ze worstelde jarenlang met schommelingen in haar gewicht.

“Ik weet hoe het is om met je gewicht te worstelen. Ik was 12 toen mijn ouders scheidden en ik gaf mezelf daar de schuld van, ik dacht dat ik op een bepaalde manier verantwoordelijk was”, schrijft de 62-jarige ‘Fergie’. “Ik begon met troosteten op de kostschool en zag de ponden zich opstapelen om vervolgens heel veel moeite te doen ze weer kwijt te raken – en daarna kwam ik ze weer aan.”

De hertogin van York troostte zichzelf met worstjes en broodjes met ei met mayonaise. Een patroon dat ze ook had toen ze nog getrouwd was met Andrew. “De media noemde me gemeen de hertogin van Pork, wat alles alleen maar erger maakte en mijn gewicht bereikte een hoogtepunt.” Uiteindelijk lukte het Sarah om er wat aan te doen. “Nu op mijn 62e voel ik me beter dan ooit, hoewel ik weet dat ik voor de rest van mijn leven moet letten op wat ik eet.”

De reden dat Sarah haar verhaal deelt is omdat er in haar ogen iets moet worden gedaan aan obesitas in het Verenigd Koninkrijk. Ze steunt dan ook een campagne van de overheid om het probleem aan te pakken omdat coronapatiënten met obesitas een verhoogd risico zouden lopen. Daarnaast draagt Sarah verschillende ideeën aan die in haar ogen zouden kunnen helpen. Zo wil ze onder meer een beperking op fastfoodreclames en stelt ze voor om aanbiedingen op voedsel met veel vet, zout en suiker af te schaffen. “Ik geloof dat er nog veel is dat we kunnen doen om onze omgeving een gezondere plek te maken.”

LEES OOK:

Hierover houdt Máxima een toespraak tijdens de ASEAN Women Leaders’ Summit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.