Rechtszaak Kate tegen maandblad ‘zinloos’ volgens hoofdredacteur

Het blad zegt dat het wel degelijk contact met Kate heeft opgenomen om de inhoud voor te leggen, maar Kate is niet te spreken over de gang van zaken en het artikel. Dat overigens de titel ‘Catherine The Great’ heeft meegekregen.

We meldden je voor het weekend dat Kate niet te spreken was over een groot artikel over haar in het Britse blad Tatler. Inmiddels weten we iets meer over de inhoud van dat artikel. Het heeft de titel Catherine The Great meegekregen en zet haar niet bepaald in een zonnig licht. Er wordt inderdaad gespeculeerd dat Kate ontevreden is door het ‘wegvallen’ van Harry en Meghan als royals. En verder wordt ze ‘gevaarlijk dun’ genoemd, een opmerking over haar voorkomen dus.

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt in het artikel gesteld dat de band tussen Kate en Meghan allerminst vriendschappelijk zou zijn. De maat was vol voor Kate, ze wilde dat het stuk werd teruggetrokken. Volgens haar was de inhoud ook nooit voorgelegd aan haar persmedewerkers. Al zegt Tatler zelf dat het wel degelijk om haar medewerking heeft gevraagd.

Hoe het ook zij, het blad geeft de zaak die Kate nu heeft aangespannen weinig kans. Vooral omdat de hertogin dus zou hebben geweten over de publicatie en haar medewerking niet heeft verleend. Hoofdredacteur Richard Dennen verdedigt het gewraakte artikel juist.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen