Britain Royals

Raar ruzietje om schetsen van Diana’s trouwjurk

Een opmerkelijk nieuwtje vanuit Engeland. Daar heeft Elizabeth Emanuel – samen met haar ex-man David de ontwerpers van Di’s trouwjurk – zonder medeweten van hem een aantal schetsen van de jurk verkocht.

Diana en Charles trouwden in juli 1981. Natuurlijk moest er een prachtige, liefst iconische jurk voor de aanstaande prinses ontworpen worden. Dat deden Elizabeth en David Emanuel, een modeontwerpersduo en destijds zelf ook nog getrouwd. Ze zijn inmiddels gescheiden, net als Charles en Diana deden, en in de afgelopen jaren blijkt Elizabeth een aantal schetsen van de trouwjurk te hebben geveild.

Klinkt op zich wellicht niet al te spannend, maar ex-man David meent dat de verkoop gebeurde zonder dat Elizabeth hem erover informeerde. En ze waren destijds immers naast een creatief duo ook zakenpartners. Overigens gaat het om meer schetsen dan alleen van Diana’s trouwjurk. Het tweetal heeft namelijk ook vele andere stukken voor haar gemaakt.

David stelt dat Elizabeth en hij ten tijde van hun scheiding hadden afgesproken dat Elizabeth niet langer de naam ‘Emanuel’ zou gebruiken. Op de schetsen staat die naam wel, waarmee ze de afspraak zou schenden, vindt hij. Hij wil een schadevergoeding en wil ook dat ze de schetsen die ze nog heeft zal vernietigen. Hoe en waarom het zo misging tussen Elizabeth en David laat zich raden, in november lieten zij juist nog weten gezamenlijk aan een nieuwe interpretatie van enkele van Diana’s beroemde jurken te willen gaan werken.

Geen goed beeld meer van Diana’s trouwjurk? We nemen je hieronder nog even mee naar dé jurk:

Trouwdag Bruiloft Huwelijk Diana En Charles 1981
Royal Wedding Charles En Diana Foto Met Bruidsmeisjes En Jonkers

LEES OOK:

6 weetjes over de bruiloft van Charles en Diana

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, OverSixty

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen