Britain Royalty

Queen volgt ontwikkeling rondom opstappen Canadese vertegenwoordiger

De Britse koningin Elizabeth, die ook staatshoofd is van Canada, wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het terugtreden van haar plaatsvervanger in Ottawa, gouverneur-generaal Julie Payette. Dat heeft Buckingham Palace vrijdag laten weten. Payette stapte donderdag op na een vernietigend rapport over de werkverhoudingen en de behandeling van het personeel in Rideau Hall, de zetel van de Canadese gouverneur-generaal.

“Elke werknemer in de Canadese regering heeft het recht om in een veilige en gezonde omgeving te werken, en we zullen dit altijd zeer serieus nemen”, zei premier Justin Trudeau in een verklaring na het ontslag van de door hem in 2017 voorgedragen gouverneur-generaal. “De aankondiging biedt een kans voor nieuw leiderschap in Rideau Hall.”

Nu zal Trudeau op zoek moeten gaan naar een opvolger, die hij vervolgens voordraagt bij de koningin. Maar de premier zei geen haast te hebben. Hij heeft opperrechter Richard Wagner gevraagd om in de tussentijd als gouverneur-generaal op te treden. Als vertegenwoordiger van de koningin in Canada is hij in die positie het officiële staatshoofd tijdens haar afwezigheid.

LEES OOK:

Goed nieuws! Operatie van Thaise prinses Sirindhorn is geslaagd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen