Queen ontmoet actrice Helen Mirren

Koningin Elizabeth heeft maandagavond een ontmoeting gehad met Helen Mirren. De actrice kroop voor rollen meerdere keren in de huid van de Britse vorstin. De ontmoeting vond plaats op Buckingham Palace op een receptie waarbij meer mensen waren uitgenodigd uit de creatieve sector. Catherine, de echtgenote van prins William, was hier ook bij aanwezig.

Op de website van de krant The Telegraph staat een filmpje van de koningin en de actrice die een praatje met elkaar maken. Volgens de actrice spraken de twee niet over haar rollen als koningin. Helen vertelde dat ze behoorlijk onder de indruk was van Elizabeth. "Ik ben nog iedere keer verbaasd over haar uitstraling en haar lach. Iedere keer laat ik me weer verrassen."

Tegen een andere aanwezige vertelde de koningin dat ze haar BAFTA Award, die ze in 2013 kreeg voor haar bijdrage aan de Britse filmindustrie, vlakbij haar televisie bewaart. "Ik moet steeds naar die van mij kijken", zei ze tegen een actrice.

Tijdens de bijeenkomst waren er korte optredens. Zo werden er liedjes gezongen en sprak Helen Mirren een speech uit afkomstig uit een toneelstuk van William Shakespeare. Sterren als Uma Thurman, Sir Roger Moore, Joan Collins, Helena Bonham Carter, Steve McQueen, Stephen Fry en Sir David Attenborough en Downton Abbey-bedenker Julian Fellowes kregen ook een uitnodiging. De receptie werd gehouden ter ere van The Royal Academy of Dramatic Arts. De koningin is al 60 jaar beschermvrouwe van het RADA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen