Queen kijkt uit naar komst vijfde achterkleinkind

De Britse koningin Elizabeth mag een dezer dagen haar vijfde achterkleinkind verwelkomen. Catherine, de Hertogin van Cambridge, zal naar verwachting snel bevallen.

Elizabeth heeft zelf vier kinderen: prins Charles (66), prinses Anne (64), prins Andrew (55) en prins Edward (51). Elk van haar kinderen kreeg zelf twee kinderen. De koningin heeft dus acht kleinkinderen.

Peter Phillips, het oudste kind van prinses Anne, en zijn vrouw Autumn schonken Elizabeth in 2010 haar eerste achterkleinkind. Het meisje genaamd Savannah Anne Kathleen werd op 29 december geboren in het ziekenhuis van Gloucestershire. Twee jaar later beviel Autumn van Elizabeths tweede achterkleinkind, Isla Elizabeth.

Prins George

Reikhalzend keek de hele wereld in de zomer van 2013 uit naar de geboorte van het derde achterkleinkind van de koningin. Op 22 juli 2013 was het zover en kwam Elizabeths eerste achterkleinzoon ter wereld: prins George. Het zoontje van William en Catherine, de toekomstige koning na zijn opa en vader, is derde in de lijn van troonopvolging.

Het vierde achterkleinkind van de koningin is Mia Grace. Zij is de dochter van Zara Phillips, de dochter van prinses Anne, en haar man Mike Tindall. Het meisje werd op 17 januari 2014 geboren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen