Malta Commonwealth Summit

Queen: gewoon kerstfeest

Keep calm and carry on. Dat lijkt nog steeds het motto van de koningin. Dus gaat de kerstlunch op Buckinham Castle met de familie gewoon door.

Dinsdag zijn daar zo’n vijftig gasten uitgenodigd, waaronder Charles en Camilla. Harry en Meghan plus kinderen ontbreken, die blijven in de VS.

Wie ook ontbreekt is de eerder dit jaar overleden prins Philip, voor het eerst in maar liefst 73 jaar. Dat zal niet meevallen voor Elizabeth. Maar ook hier geldt: keep calm and carry on.

De overleden echtgenoot van de koningin, prins Phillip, zal ook merkbaar afwezig zijn, in wat haar eerste kerst zonder hem zal zijn in 73 jaar nadat hij in april op 99-jarige leeftijd overleed.  

De jaarlijkse kerstlunch van de koningin, die gewoonlijk in Buckingham Palace wordt gehouden, moest vorig jaar worden afgelast toen strengere beperkingen werden ingevoerd in verband met de plotselinge toename van het aantal besmettingen.  Dit jaar wil de hofhouding daar niets van weten.

Een dag na het feest reist de koningin per helikopter naar Sandringham in Norfolk, waar zij de kerstdagen zelf zal doorbrengen.

LEES OOK:

FIJN! QUEEN IS ER WEER BOVENOP

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail