Elizabeth Met Parels

Queen gaat op reis met dochter en kleinzoon

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover. Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie staat de zogenoemde Holyrood Week weer op de agenda van koningin Elizabeth. De Queen reist van 28 juni tot 1 juli af naar Schotland en zal zich daar alleen bezighouden met Schotse zaken. Vorig jaar ging het jaarlijkse bezoek aan Schotland vanwege de coronapandemie niet door.

Elizabeth bezoekt tijdens haar reis verschillende liefdadigheidsinstellingen, ondernemingen en culturele instellingen. De rondreis brengt haar onder meer langs de steden Edinburgh, Glasgow en Stirling. Tijdens haar bezoek aan Schotland zal de Queen verblijven in het Palace of Holyroodhouse, Elizabeths residentie in Edinburgh.

Tijdens haar bezoek aan Schotland zal de Queen niet alleen zijn. Haar kleinzoon William zal haar op de eerste dag van haar tour vergezellen, terwijl haar dochter Anne op 30 juni en 1 juli met Elizabeth mee zal gaan. Door het bezoek aan Schotland zal Elizabeth mogelijk niet aanwezig zijn bij de onthulling van het standbeeld van Diana in de tuin van Kensington Palace op 1 juli. Prinsen Harry en William zullen wel aanwezig zijn. Zij zullen naar verluidt allebei een aparte speech geven als eerbetoon aan hun moeder.

LEES OOK:

Oeps! Charles vergist zich bij uitreiking lintje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen