Naamloos

Queen Elizabeth voor het eerst aan het videobellen

De 94-jarige koningin Elizabeth heeft voor het eerst in haar leven deelgenomen aan een videoconferentiegesprek. Dat hoefde ze gelukkig niet alleen uit te vogelen, want dochter prinses Anne hielp haar een handje. Samen spraken ze met mantelzorgers ter ere van Carers Week, de Britse week van de mantelzorger georganiseerd door de Carers Trust.

In de videochat kregen Elizabeth en Anne verhalen te horen van de verzorgers over de uitdagingen waar ze voor staan tijdens de uitbraak van het coronavirus. De deelnemers waren blij met de interesse en aandacht van de koningin.

De 24-jarige Alexandra Atkins, die voor haar beide ouders zorgt, liet weten aan Hello! dat het een hele leuke verrassing was. ‘‘Toen ik hoorde dat de koningin er ook zou zijn, vroeg ik me af of ik naar een andere planeet was gegaan. We zouden deel gaan uitmaken van de geschiedenis. Ik kon het niet geloven”.

“De koningin praatte mee in het gesprek”, merkte Atkins op. “Dat was echt leuk. Ze luisterde naar wat we zeiden en het voelde heerlijk om zo gewaardeerd te worden. Ze omschreef ons allemaal als buitengewoon, wat veel voor ons betekende. Het leek alsof ze het echt begreep en zich inleefde in onze wereld.”

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen