Groot Brittannie Viert 90ste Verjaardag Queen Elizabeth

Queen Elizabeth is fan van de gewone krant

Doorgaans spreken staatshoofden zich niet uit over onderwerpen die als ‘politiek’ worden beschouwd. Maar Elizabeth uit graag haar waardering voor de ’traditionele media’, waaronder een aantal kranten.

De queen der queens heeft een speciale boodschap voor journalisten. Ze stelt dat journalisten een ‘essentiële publieke dienst’ leveren tijdens de coronacrisis. Ze heeft veel bewondering voor de traditionele media. Leden aangesloten bij de British News Media Association ontvingen het bericht van lovende woorden van Elizabeth. Daaronder vallen onder meer de kranten The Sun, The Daily Mail en The Guardian.

“De pandemie heeft eens te meer laten zien wat voor een belangrijke publieke dienst de gevestigde nieuwsmedia bieden, zowel nationaal als regionaal, vooral in een tijd dat er zo veel bronnen zijn die om onze aandacht strijden”, aldus de Britse koningin. Ze doelt waarschijnlijk ook op de vele social media-platforms die er tegenwoordig zijn en veel tijd en aandacht van met name de jongere generatie vragen.

In het voorjaar gingen de wekelijkse gesprekken tussen Elizabeth en premier Johnson gewoon door, zij het in aangepaste vorm. In plaats van elkaar live bij te praten, werden toen telefoongesprekken gepland. Daar kwam deze fantastische foto van naar buiten. Zo te zien leest de queen niet alleen graag traditionele nieuwsbronnen, maar blijft ze ook trouw aan haar ouderwetse telefoontoestel!

LEES OOK:

3x Eugenie en Beatrice toen ze klein waren

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily