Queen Elizabeth geeft veteraan Thomas Moore een eretitel

Thomas Moore werd wereldwijd bekend door zijn actie op zijn honderdste verjaardag waarmee hij tot nu toe 30 miljoen pond ophaalde. Hij deed dit door rondjes te wandelen in zijn achtertuin en op deze manier wilde hij bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus

Koningin Elizabeth heeft hem nu benoemd tot de eerste erekolonel van de Army Foundation College. Hij heeft ook een nieuwe medaille ontvangen voor zijn diensten in de Tweede Wereldoorlog. Ter ere van zijn verjaardag vlogen vliegtuigen van de Britse luchtmacht over zijn huis en wordt Moore overspoeld met felicitaties, onder meer van prins Charles en zijn vrouw Camilla en Sarah Ferguson, de hertogin van York. Ook de Britse premier Boris Johnson, de Britse Royal Marines, het leger en verschillende politiekorpsen feliciteerden de veteraan op Twitter.

Niet lang na zijn wandelactie scoorde Moore als oudste mens in Engeland ook een nummer 1-hit met het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’. De opbrengsten daarvan gingen ook naar het goede doel.

Lees ook:

Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen