Prinses Charlotte op balkon met Elizabeth

De Britse prinses Charlotte was zaterdagmiddag voor het eerst in het openbaar te zien. De dochter van prins William en zijn vrouw Catherine verscheen op de arm van haar moeder op het balkon van Buckingham Palace.

De balkonscène vormde de afsluiting van de kleurrijke militaire parade ter ere van de officiële geboortedag van de koningin, hoewel ze al op 21 april negentig jaar werd. De vorstin keek daar samen met haar dochter, zonen, haar kleinkinderen en hun kinderen naar de overvliegende militaire toestellen van de Royal Air Force.

De 13 maanden oude Charlotte, gekleed in een roze jurkje, was duidelijk overweldigd door het bulderende geluid dat uit de lucht kwam. Het prinsesje plaatste haar handen steeds over haar oren en keek een beetje moeilijk omhoog. Haar grote broer George (2) stond er een stuk meer ontspannen bij. Het was dan ook al zijn tweede keer dat hij erbij mocht zijn.

Nadat het laatste vliegtuig was overgevlogen klonk er een driewerf hoera uit het toegestroomde publiek voor het paleis en de daaraan grenzende kilometer lange weg The Mall. Hierna ging de Britse koninklijke familie weer het paleis in.