prinses Beatrice

Prinses Beatrice had eigenlijk zó moeten heten

De oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson van York kennen we als Beatrice, maar het had niet veel gescheeld of de prinses had met een andere naam door het leven gegaan.

Invloed van de queen

Wanneer leden van de koninklijke familie in verwachting zijn, is het traditie om een gesprek aan te gaan met de Queen over de toekomst van het nieuwste lid van de royal family. Tijdens dit gesprek komt ook de mogelijke naam van de baby ter sprake en of deze in de smaak valt bij de Queen. Dit was bij de naam van prinses Beatrice niet het geval.

Beatrice

Volgens Mirror namen prins Andrew en Fergie twee weken de tijd voor de officiële aankondiging van de naam van prinses Beatrice. Dit vanwege de ‘zorgen’ van de Queen. Het oorspronkelijke idee was namelijk om hun dochter Annabel te noemen, maar Queen Elizabeth was het hier niet mee eens. Volgens haar was dit ’te yuppie’ en niet passend voor iemand van koninklijken bloed. Ze stelde de naam Beatrice voor, omdat deze naam geschikter werd geacht voor iemand met een prinsessentitel.

LEES OOK:

Throwback: Charlotte steekt haar tong uit naar de pers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Getty Images, Mark Cuthbert, bron: Beaumonde, Mirror.uk