Prinses Anne viert 64e verjaardag

De Britse prinses Anne is vrijdag 64 jaar geworden. De enige dochter van koningin Elizabeth en prins Philip werd op 15 augustus 1950 om 11.50 uur geboren in Clarence House, tegenwoordig de Londense residentie van haar 2 jaar oudere broer prins Charles.

Anne was het tweede kind van Elizabeth, die op dat moment nog geen koningin was. Dat kwam pas 2 jaar later door het overlijden van koning George VI. Toen verhuisde Elizabeth ook naar Buckingham Palace en ging haar moeder, ook Elizabeth geheten, in Clarence House wonen.

Prinses Anne heeft een eigen titel. Ze is ‘The Princess Royal’, de koninklijke prinses. Die titel wordt traditioneel gegeven aan de oudste dochter van het staatshoofd. Ze is de zevende prinses die de titel heeft gekregen. Anne is een van de actiefste leden van de koninklijke familie. Zo is ze beschermvrouw van meer dan 320 organisaties en instellingen. In die hoedanigheid is ze bijna dagelijks onderweg. Later dit jaar bijvoorbeeld staan er reizen naar Ethiopië, Tanzania en Australië op het programma.

Anne is twee keer getrouwd en heeft uit haar eerste huwelijk met Mark Phillips 2 kinderen, Peter en Zara. Ook heeft ze 3 kleinkinderen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen